Yermana is een familiebedrijf dat in oktober 2016 is gestart met als doel meer mensen bewust te maken van de sociale traditie rondom yerba mate. We vertellen je graag over onze ontdekking van yerba mate, waarom we we een online bedrijf hebben opgericht en waar de naam Yermana vandaan komt.

Als je ooit in Zuid-Amerika heb gereisd, dan is je waarschijnlijk één ding opgevallen. De lokale bevolking loopt altijd rond met een beker en een thermoskan. Het is echter veel meer dan een drankje. Vrienden, familie en vreemden zitten in een kring en delen de beker met yerba mate. Open gesprekken en vertrouwen zijn de basis voor deze sociale traditie. Dat is wat yerba mate zo speciaal maakt.

Niet alleen in Zuid-Amerika, maar ook hier in Europa is de keuze in yerba mate reuze. Voor een (beginnende) yerba mate drinker kan de overvloed aan keuze overweldigend zijn. Yermana wilt deze barrière verwijderen door een yerba mate set aan de bieden voor iedereen. Geschikt voor de beginnende yerba mate drinker en favoriet voor de échte kenners.

Yermana komt van “yerba mate” en “hermanas”. Letterlijk betekent het “yerba mate zussen”. Het zal je dan ook niet verbazen dat dit bedrijf is opgericht door twee zussen met een passie voor yerba mate. Geïnspireerd door onze reizen zorgen we ervoor dat yerba mate door iedereen kan worden ervaren.

Volg onze reis op Instagram via @yermanatea of shop direct een yerba mate set.

Sinds 2016 is Yermana dé online yerba mate winkel voor beginners & cadeaus.

Vragen?

Bekijk de FAQ pagina of stuur een bericht via het contactformulier. We helpen je graag.

Pakketpunt

Niet vaak thuis? Bestel online en kies een PostNL pakketpunt bij jou in de buurt. Gemakkelijk en snel.

Let’s get social

We zijn graag met jou in contact. Stuur ons gerust een berichtje via Instagram, Facebook of Whatsapp.

Hart voor de natuur

We maken gebruik van duurzame verpakking en vermijden plastic zoveel mogelijk.